Blog

Pesta Tanglung MACMA Selangor

PESTA TANGLUNG MACMA SELANGOR 2015

Alhamdulillah, Segala puji-pujian bagi Allah subhanahu wataala. Pesta Tanglung anjuran bersama Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA) Selangor dan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) di Dewan Bagan Sungai Besar pada 26 hb Ogos telah dapat dilaksanakan dengan jayanya.

Lebih kurang 300 penduduk Tionghua di Bagan, Sungai Besar menghadiri program ini. Pihak penganjur menyediakan kuih bulan dan makanan yang enak kepada para hadirin pada hari tersebut.

Selain daripada itu, pihak penganjur turut menganjurkan berbagai acara menarik pada hari itu. Antaranya ialah pertandingan mewarna, mereka tanglung, pertandingan kaligafi Cina, pertunjukkan ‘Mee Tarik’ dan cabutan bertuah.

Pihak penganjur ingin merakamkan setinggi-tinggi terima kasih kepada semua Ahli Jawatankuasa (AJK) dan ahli MACMA Selangor serta penduduk Bagan, Sungai Besar yang bersam-sama menjayakan program ini.

月圆花好庆中秋2015
一切赞美全归真主,马来西亚华人穆斯林协会(雪分会)和雪兰莪伊斯兰宗教理事会(MAIS)于9月26日(星期六)下午5时在大港港口民众礼堂联办2015月圆花好庆中秋已圆满举行。
大会吸引近300 名大港华裔居民出席, 同欢共庆。主办当局也派发免费月饼和准备美味的佳肴供民众享用。
当晚的节目多姿多彩,有填色比赛,灯笼制作比赛,书画比赛,拉面表演以及幸运抽奖。
除此之外,主办当局也邀请马来西亚伊斯兰福利机构(PERKIM)的Sulaiman Ding 老师和民众分享月饼的故事和来源。
主办当局至诚感谢全体马来西亚华人穆斯林协会(雪分会)委员和会员以及大港港口居民给予支持和协助让这个活动顺利,圆满举行。
谢谢。 真主至大。

pesta-tanglung-selangor (1) pesta-tanglung-selangor (2) pesta-tanglung-selangor (3) pesta-tanglung-selangor (4) pesta-tanglung-selangor (5) pesta-tanglung-selangor (6) pesta-tanglung-selangor (7) pesta-tanglung-selangor (8) pesta-tanglung-selangor (9) pesta-tanglung-selangor (10)

Post a comment

53 + = 59